graphicanews

FUJIFILM REVORIA

Δύο νέες μηχανές τόνερ από τη Fujifilm

την 12 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Fujifilm ανακοίνωσε τον εμπλουτισμό της γκάμας των εκτυπωτικών λύσεών της με την κυκλοφορία δύο νέων μοντέλων μεσαίας κατηγορίας - του Revoria Press EC1100 και του Revoria SC170/180.

Τα μηχανήματα αυτά τοποθετούνται ανάμεσα στο high-end μοντέλο Revoria Press PC1120 και το entry-level ApeosPro C, τόσο σε τιμή όσο και σε απόδοση, και υπογραμμίζουν τη δέσμευση της Fujifilm στην παροχή εξατομικευμένων λύσεων όχι μόνο για τις επιχειρήσεις εμπορικής εκτύπωσης αλλά και για τα inhouse εκτυπωτικά τμήματα και τα μικρά ψηφιακά print-shops και copy-shops.

Τα νέα μηχανήματα θα εγκατασταθούν στο Fujifilm Print Experience Centre στη Γερμανία και σε κέντρα επίδειξης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπλέον, τα μηχανήματα θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο στην έκθεση The Print Show στο Ηνωμένο Βασίλειο, την C!Print στην Ισπανία και τη Sign&Print στη Σουηδία.

Ο Revoria Press EC1100 είναι ένας ευέλικτος παραγωγικός εκτυπωτής που μπορεί να παράγει υψηλής ανάλυσης εκτυπώσεις με γρηγορότερες ταχύτητες παραγωγής. Μπορεί να υποστηρίξει μια ευρεία γκάμα εφαρμογών χάρη στις δυνατότητες δημιουργικής τελειοποίησης και την ευελιξία στo χειρισμό των μέσων, συμπεριλαμβανομένων των μακρύτερων (έως και 86,4 cm) και πιο βαριών χαρτιών έως 400gsm. Ο εκτυπωτής πετυχαίνει επίπεδα παραγωγικότητας μέχρι 100 σελίδες ανά λεπτό σε επιχρισμένα και μη επιχρισμένα χαρτιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί πλέον επεξεργαστή 10-bit που επιτρέπει την αναπαραγωγή έως και 1024 halftones (αντί για τα 256 που είναι εφικτά με ένα 8-bit σύστημα).
Επιπλέον, χρησιμοποιείται διόρθωση των αποχρώσεων σε εικόνες και vector γραφικά, αναπαράγοντας με ακρίβεια τις λεπτές αποχρώσεις και τις απαλές μεταβάσεις μεταξύ των χρωμάτων. Ο δε VCSEL-ROS λέιζερ που χρησιμοποιείται στον εκτυπωτή παρέχει ανάλυση εκτύπωσης 2400 dpi, ενώ το ενεργειακά αποδοτικό EA-Eco Toner (Emulsion Aggregation Eco Toner) παράγει, σύμφωνα με την εταιρεία, εξαιρετικά αποτελέσματα εφάμιλλα της offset εκτύπωσης.

Το Revoria Press SC170/180 είναι ένα πιο συμπαγές, αλλά εξίσου παραγωγικό προϊόν, ικανό για υψηλής ανάλυσης εκτυπώσεις. Με την ευελιξία στην αντιμετώπιση χαρτιών, συμπεριλαμβανομένου μακρύτερου και βαρύτερου χαρτιού και μια ευρεία γκάμα finishing, αποτελεί τον ιδανικό εκτυπωτή για πολλές εφαρμογές.
Επιτυγχάνει παραγωγικότητα 80ppm και μπορεί να δεχτεί χαρτιά διαστάσεων από 14,8 x 9,8 cm έως και 120 x 33 cm.

Ο Taro Aoki, Επικεφαλής Ψηφιακών Λύσεων, Fujifilm Europe σχολιάζει: “Η Fujifilm έχει 60 χρόνια κληρονομιά στην ανάπτυξη τεχνολογιών toner, οπότε παρόλο που μπορεί να φαινόμαστε ως νέος παίκτης στην αγορά στην Ευρώπη – έχουμε τεράστια τεχνολογική τεχνογνωσία. Αυτό μας επέτρεψε να αναπτύξουμε γρήγορα τα νέα μας προϊόντα και με αυτές τις δύο νέες πρέσες είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε μια πλήρη γκάμα λύσεων εκτύπωσης toner που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις σε επίπεδο παραγωγής. Σε συνδυασμό με τη λύση inkjet Jet Press 750S B2, μπορούμε πλέον να προσφέρουμε τα πάντα, από εξοπλισμό παραγωγής βασικού επιπέδου έως τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και παραγωγικότητας που διατίθενται στην αγορά.”